Nošení dětí

Ženám na poradenství 🧚🏼‍♂️ doporučuji nosit své děti v šátku nebo ergonomickém nosítku. Je to totiž skvělý pomocník v péči o miminko.

Jsou dny, kdy je miminko neodložitelné, ukojené, vy si potřebujete vyřídit pochůzky nebo se odreagovat v přírodě, u kávy, u pořádného žvance. Spousta denních činností, které udržují ženy šťastnými ženami se dá vykonávat s miminkem. Jen sem tam chybí třetí, čtvrtá ruka a klokaní kapsa.

Dělejte činnosti, které vás těší i s malými miminky. Zůstaňte dál své, děláte to pro sebe a hlavně pro své děti. Noste a brzo uvidíte, že nošení dětí má spoustu výhod i pro zdraví miminek:

🌸 kojení v šátku dle potřeb miminka – s každou jednou dávkou mateřského mléka miminko získává naprosto nenahraditelné a zdraví prospěšné látky

🌸 spaní v blízkém kontaktu – ideálně v kontaktu kůže na kůži

🌸 psychická pohoda – dítě uklidňuje tlukot vašeho srdce a rytmus dechu

🌸 rozvíjení smyslů – je v centru dění, ale s pečující osobou

🌸 posilování svalů a naopak uvolňování napětí. Pro vaše miminko jste vlastně takovou hipoterapií.

🌸 když už jsme u toho napětí – tak se miminko v šátku krásně vyprdí a někdy i 💩. Ideální na bolesti bříška.

🌸 nošené děti jsou hodnější – reagujete prakticky okamžitě na jejich potřeby a není potřeba, aby si dítě přivolávalo pomoc pláčem. Jste hned vedle.

❌Dítěti nezničíte páteř a celé zdraví, nebude opožděné ve vývoji, chodit se naučí jako kdokoli jiný a pozor! Nebude rozmazlené. ❗️Dítě totiž po narození dává veškerým svým chováním najevo, že chce být kojeno a nošeno. Tohle je přirozené, tohle je příroda. 💚

A jak vás to naučím?

Vše ukážu, vysvětlím, probereme palčivé otázky a strachy… a pak nastane ta chvíle ticha – jdeme na to! Nemusíme ale hned vázat miminko, můžeme dle libosti trénovat na manipulační panence Lízince.

Stejně pak nadšeně koukám, jak krásný úvaz dokážou ženy vytvořit hned na prvním nebo druhém vázání. To potvrzuje, že se nejedná o nic složitého a vždy to můžete jenom zkusit 😊

Jsem certifikovaná poradkyně nošení dětí, mohu vám zapůjčit šátek a na manipulační panence vyzkoušíme první úvazy 🧚🏼‍♂️