Přispívají pojišťovny na laktační poradenství?

Od roku 2020 přispívá největší pojišťovna v ČR VZP svým pojištěnkám na laktační poradenství. Dávám to jako dobrý tip, jak si mé služby nechat proplatit u pojišťovny v rámci zdravotního balíčku. Prohledala jsem internet a stránky dalších pojišťoven a přináším Vám tipy, kde dále si můžete nechat proplatit mé služby. Některé pojišťovny proplácejí laktační poradenství (pouze po porodu, před porodem nebo obojí) jiné například předporodní kurzy. Zkuste se u té své informovat, zda vám proplatí kurz předporodní přípravy na kojení, nebo kurz nošení dětí v šátku či nosítku. Jsou také dvě pojišťovny, které uvádějí, že proplácejí těhotenské masáže. Vždy se také informujte na podrobnosti čerpání přípravku, pojišťovnám jsem proběhla pouze stránky s benefity a podmínky čerpání se také během roku mohou lišit.

111 – Všeobecná zdravotní pojišťovna

  • “Přispíváme až 3000 Kč pojištěnkám, které jsou v roce 2022 těhotné, nebo od 1. ledna 2022 do 31. prosince 2022 porodily, na laktační poradenství.”

201 – Vojenská zdravotní pojišťovna

  • Výše příspěvku: max. 1500 Kč jednou v roce. Komu a na co: ženám v těhotenství a po porodu na jednu z následujících položek podle jejich výběru: služby laktační poradkyně (až 6 měsíců po porodu).”

205 – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

  • „Manažerka mateřství – až 2500 Kč. Možnosti čerpání: kurzy pro těhotné (kurzy týkající se těhotenství, porodu a mateřství zakoupené v průběhu těhotenství), masáže těhotných, psychoprofylaktická příprava těhotných k porodu.”
  • „Zdravé dítě – až 500 Kč. Možnosti čerpání: edukační kurzy pro matky s dětmi – kurz masáží miminek, edukační kurz znakování s batolaty, kurz správného nošení dítěte v šátku a další. Příspěvek se nevztahuje na umělecky zaměřené kurzy (např. hudební, výtvarné apod.).”

207 – Oborová zdravotní pojišťovna

  • „Příspěvek pro maminky a novorozence (bez VITAKARTY) na náklady spojené s těhotenstvím a porodem – až 1500 Kč: předporodní kurzy.”

209 – Zaměstnanecká pojišťovna škoda

  • „V době těhotenství 500 Kč: masáže.“
  • „Po porodu 1000Kč: laktační poradenství a pomůcky“

211 – Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra

  • „Přispíváme až 3000 Kč pojištěnkám, které jsou v roce 2022 těhotné, nebo od 1. ledna 2022 do 31. prosince 2022 porodily, na laktační poradenství.“